BENVINGUTS

BENVINGUTS

En molts moments ens trobem que no sabem actuar davant de diferents situacions o comportaments dels nostres fills i filles. En alguna ocasió necessitem l'ajuda d'algun expert que ens faci un cop de mà o que vegi la situació des d'un punt de vista diferent, fora del nostre entorn més proper.

És habitual en les entrevistes que tenim amb vosaltres que ens demaneu ajuda i consell per l'educació dels infants, però... no tenim la "vareta màgica"!

El que sí tenim són ganes d'ajudar-vos i des de l'escola hem pensat en crear un apartat al nostre Blog que anomenarem REBOST. Aquí podreu trobar articles, enllaços, vídeos... relacionats amb l'educació dels infants (etapes evolutives, comportaments, situacions familiars...). Temes dels que us hem sentit parlar a vosaltres en ocasions.

Esperem que us sigui d'utilitat i, per descomptat, estem oberts a tot tipus de suggerències.

dijous, 6 d’abril del 2017

MATERIALS PER TREBALLAR LES EMOCIONS

Després de l'interès que molts de vosaltres heu mostrat en les entrevistes per tot el tema de treballar les emocions, hem pensat oferir-vos un petit recull de materials que hem considerat que poden ser interessants. D'aquest recull podeu consultar, fer servir, adaptar a les vostres necessitats. 
Aprendre a gestionar les nostres emocions en ajuda a créixer com a persones, per això és tant important el treball de cadascuna i de totes les emocions.
Entre d'altres recursos, a continuació us presenten un llibre  de l'autora Anna Llenas per identificar i posar color a cada emoció. Si cliqueu a la fotografia accedireu directament a les dades d'aquest llibre.


http://www.annallenas.com/ilustracion-editorial/el-monstre-de-colors.html#.WNeUoGffN1s


Si el que voleu és un diccionari de 42 emocions per reconèixer els diferents estats emocionals amb material i activitats i fins i tot, si us animeu a construir un emocionòmetre amb els vostres fills podeu consultar els següents materials:




Emocionario

Emocionòmetre de l'inspector Drilo

 Si el que voleu és un llibre que ajudi als nens a acceptar la responsabilitat de la seva pròpia vida i els animi a participar activament en el seu projecte de vida, potser us interessa:

Manual per a somiar (recomanat per a nens i nenes entre 6 i 12 anys)



Si voleu recursos per muntar a casa un racó amb materials fàcils d'aconseguir i treballar la calma, pau, tranquil·litat...podeu accedir als següents enllaços:

Racó de la calma

Tècniques de relaxació

Conte de la tortuga (per treballar l'autocontrol i la impulsivitat)


 
 
Si el que busqueu són manualitats que fomentin i potenciïn la cura del medi ambient i el reciclatge cliqueu al següent enllaç:

Manualitats per a nens i nenes

Si voleu una reflexió d'una educació per a la vida des del coneixement del nostre interior i unes pautes educatives per tal d'afavorir un bon desenvolupament psicoemocional dels vostres fills, us recomanem :

Disciplina positiva per a famílies
 
Reforços positius per reconduir de forma sana determinades conductes inapropiades dels vostres fills 

Responsabilitat de tasques domèstiques per part dels infants

Com podem afavorir l'autoestima quan ens adrecem als nostres fills o alumnes? No oblidem que les paraules que fem servir per comunicar-nos amb els nostres infants són un pilar fonamental per construir la seva identitat emocional i social.

Esperem que tot aquest material us sigui tan pràctic i útil com està resultant també per a nosaltres a l'aula amb els nostres alumnes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada